Ofte stillede spørgsmål om onlinehandel

Skal man altid betale told og moms?

Nej, du skal kun tænke på told og moms, hvis sælgeren er fra ikke EU-lande, og kun hvis prisen på varen (før fragt) overstiger DKK 80,-

Jeg bestræber mig på, hovedsagligt at dele fund, der ikke overstiger dette beløb, men det sker, at jeg deler varer, der overstiger dette beløb og som forhandles uden for EU. I sådanne tilfælde vil jeg som oftest skrive, at der er risiko for moms/told i indlægget, men jeg kan ikke garantere for, at jeg altid husker det, og det er derfor altid op til dig selv at tjekke efter.

 

Skal jeg oprette en bruger for at købe varen på eBay og AliExpress?

Ja, det skal du, men bare rolig – det er både nemt og hurtigt.
Her opretter du en eBay-bruger og her opretter du en AliExpress-bruger.

 

Hvordan betaler jeg for varen på eBay og AliExpress?

Når du har oprettet dig som bruger, finder du den ønskede varer gennem det link, jeg har lagt op under blogindlægget, eller måske finder du et helt andet, interessant produk. Herefter skal du som regel vælge  størrelse, farve osv. og når det er gjort, kan du betale for varen og glæde dig til at den kommer i postkassen!
Du kan nogle gange betale via PayPal, men ellers er det med dit VISA-kort.
Jeg har aldrig oplevet at blive snydt, og varen er altid kommet.


Hvad er PayPal?

Paypal fungerer som en mellemmand mellem dig og sælger. Du opretter en bruger på http://www.paypal.com/dk, og her tilknytter du dit betalingskort. Hver gang du efterfølgende skal købe varer over nettet, skal du blot indtaste e-mail og adgangskode for at bekræfte betalingen. Du slipper både for at finde dit betalingskort frem hver gang, og Paypal gør handelen langt mere sikker.

Paypal kan desuden bruges på en laaaang række andre hjemmesider med nethandel, end dem, jeg linker til.

 

Hvad er forskellen på auktion og at købe med det samme på eBay?

På Ebay er der to slags måder at købe produkter på – enten via auktion eller som “pay noe”, altså hvor man køber varen med det samme. Mange sælgere sætter den samme varer til salg både som en auktion og som en vare, man kan købe med det samme. Er varen på auktion, har du mulighed for at byde på varen, og dermed har du chance for at få varen til en billigere pris, end den faste.

Jeg deler kun varer, der har en køb-nu-pris, da jeg selv synes det er en langt mere behagelig måde at handle på – tøv dog ikke med at springe ud i auktionerne og med chance for at spare endnu flere penge!

AliExpress har kun een måde at handle på, som er køb-nu-måden.

 

Hvilke hjemmesider linker du til?

Jeg finder som udgangspunkt mine varer på eBay og AliExpress. Dog findes der et hav af hjemmesider, der minder om disse, som jeg også er flittig bruger af, og jeg elsker at søge ud i de allerfjerneste kroge af internettet, for det er ofte der det allerbedste guld gemmer sig. Lidt nyttig info om eBay og AliExpress:

Hvad er eBay?

Ebay er en formidlingsside som forbinder sælger med køber. Varer bliver både solgt via auktion og fast pris. Er delt op i regioner, således at der findes en ebay.fr (fransk), ebay.de (tysk), ebay.com (amerikansk) og ebay.co.uk (engelsk). Du kan logge ind på alle siderne med det samme brugernavn, men det er som regel den engelske side der er smartest at bruge som dansker.

Hvad er AliExpress?

AliExpress er det asiatiske svar på eBay. Her findes ligesom på eBay et hav af spændende varer, og selvom størstedelen er noget ubrugeligt noget, så findes der masser af guld på denne side, som jeg elsker at finde. AliExpress er knap så kendt som eBay, og priserne er ofte noget lavere her, derfor er det også min foretrukne side at finde babyfund på, det det simpelthen BUGNER med lækre varer, når bare man har øje for hvor man skal lede 🙂

Hvad synes du om dette fund?