Guide til onlinehandel

Guide til onlinehandel

Online nethandel er nemt og smart, det siger den stigende tendens til at købe over nettet i stedet for i fysiske butikker nok i sig selv, men der er selvfølgelig nogle ting, som man skal være opmærksom på som køber. Derfor har jeg sammensat denne guide til onlinehandel, som jeg håber kan hjælpe dig godt på vej til at handle sikkert og ikke mindst få mod på at modtage spændende pakker langvejs fra, og komme i gang med at handle over eBay, AliExpress og selvfølgelig de danske webshops, som jeg også linker til her på bloggen.

Hvad du skal være opmærksom på – en guide til onlinehandel

Når jeg viser nye fund frem på bloggen, skriver jeg altid prisen på varen samt hvad fragten koster, og til sidst hvad den samlede pris bliver. Denne pris kan dog ændre sig, da sælger af og til laver om på priserne – både til det dyrere og til det billigere. Derfor skal du huske altid selv at tjekke prisen efter, og ikke kun stole på, hvad der står i mit blogindlæg.

Der er desuden et par andre ting (moms, gebyr og told), som det er godt at have for øje, og det har jeg lavet en liste over herunder. Dette er dog kun vigtigt at være opmærksom på, når du handler i lande udenfor EU, men det er som regel disse lande jeg linker til, så derfor er det en god idé at læse med herunder.

Når du handler fra lande indenfor EU:

Moms:
Du skal ikke betale moms, når du køber varer fra lande indenfor EU, også selvom varen koster mere end DKK 80,-

Gebyr:

Du kommer aldrig til at skulle betale gebyr, når du køber varer fra andre EU-lande.

Told:

Du skal ikke betale told, når du handler med andre EU-lande.

 

Når du handler fra lande udenfor EU:

Moms:

Der skal betales dansk moms, hvis varens pris (eksl. fragt) overstiger DKK 80,-

Gebyr:

Transportøren (ofte Post Danmark) tager gebyr, da det er dem, der står for at beregne moms og told på varen. Du skal kun betale gebyr, hvis varens pris overstiger DKK 80,- og pakken bliver taget i tolden.


Told:

Der skal betales told, hvis varens pris (eksl. fragt) overstiger DKK 1.150,-. Jeg linker aldrig til så dyre varer, så told kan du godt glemme alt om, hvis du køber igennem bloggen her 🙂

 

Hvis du er i tvivl, er SKAT’s toldberegner en rigtig god hjælp, hvis du f.eks. vil regne ud, hvad det kommer til at koste dig, hvis du køber en ting til over DKK 80,-. Husk dog, at pakken ikke altid bliver “fanget” af Post Danmark, og det er dermed muligt at købe for over DKK 80,- fra et ikke EU-land, uden at blive pålagt moms og gebyr (men det er jo aldrig til at vide, så dette er dog et sats!)

Her har jeg lavet en liste over ofte stillede spørgsmål

Rigtig god handel 🙂

Hvad synes du om dette fund?