Billige sutter

button

Billige Sutter

Selvom sutter ikke fylder meget fysisk i forhold til barnevogn og autostol, så kan det være at narresutten bliver den største redning, når babyen er kommet, og den skal trøstes igen og igen og. Barnet har fra fødslen af et helt naturligt behov for sutte, da det jo er den måde det får sin mad på de første mange måneder, og derfor kan det være godt at bruge sutter til sit barn. Mange kan dog være i tvivl om, hvorvidt det er skadeligt for barnet, hvilke sutter der er bedst og sundest osv. Der er rigtig mange ting at tage stilling til, når man bliver forældre til sådan en lille hjælpeløs baby, og jeg vil her så godt som muligt prøve at hjælpe i valget af sutter.

Hvad er fordelen ved at bruge narresutter?
Der er rigtig mange gode fordele ved at give sit barn sut, som jeg her vil komme ind på:
Det virker beroligende på barnet at sutte, for når barnet sutter oplever det tryghed og følelsen af noget som det kender i en verden, der ellers kan virke skræmmende for sådan et lille væsen.
En undersøgelse har vist, at hvis barnet bruger sut, fører det til kortere hospitalsophold og at noget som ellers vil virke skræmmende og muligvis gøre ondt (eks. vaccinering) bliver mindre ubehageligt hvis barnet tager sut.
Har barnet svært ved sove, kan det virke hvis barnet får sut. Det finder igen ro og tryghed på den måde, og kan derved bedre falde i søvn. Og dette må siges også at komme forældrene til gode!
Begynder barnet at græde efter at blive ammet, og I måske befinder jer på et sted, der ikke er oplagt til at amme barnet, kan man “købe sig lidt tid” ved at give barnet sut og i mellemtiden finde et sted, hvor barnet kan få stillet sin sult.

Hvornår er der tale om sunde sutter?
Som nybagt eller kommende forældre vil man jo gerne tage det aller aller bedste valg for sit barn, og der er ingen tvivl om, at alle forældre gerne vil undgå at lade barnet komme i unødig megen kontakt med farlig kemi osv., og det skal man også være opmærksom på, når man vælger sutter til sit barn.

En tommelfingerregel er, at der er tale om sunde kvalitetssutter, som ikke skader dit barn, når produktet er 100% uden BPA, PVC og phthalater. Dette kan du tjekke på hvert enkelt produkt, inden du handler. Hertil er det muligt at tilvælge at sutten skal være økologisk og lavet af medicinsk silikone eller naturgummi – så kan du med ren samvittighed putte alle de sutter i munden på din baby, som du måtte ønske og samtidig vide, at din baby ikke udsættes for unødige kemikalier.

Natursutten
Natursutten er utrolig populær, og det er der nok flere grunde til. For det første er det Danmarks mest gennemtestede sut, og den er garanteret fri for skadelig kemi som BPA, PVC og phthalater, og så er den lavet af de lyse naturgummi, der gør at sutten er frisk og klar til babyens sarte mund.

Du skal dog altid huske at skolde din natursut inden du tager den i brug, omkring fem minutter er nok til at den er klar. Farven på natursutten er også smart på den måde, at den kan bruges som indikatino på, hvornår det er tid til at skifte sutten ud. Når materialet, naturgummi, begynder at få en mørkere farve, er det tegn på, at det er tid til at skifte sutten ud med en ny.

Natursutten er designet med perfektion, og der er fire forskellige varianter på markedet i dag. Den runde natursut med fuldt sutteskjold, den runde natursut med sommerfugleskjold – her er der skåret plads til babyens næse, den runde anatomiske natursut med fuldt sutteskjold og den anatomiske natursut med sommerfugleskjold.
Sutterne findes i tre forskellige størrelser som er 0-6 måneder, 6-12 måneder og 12 måneder og op.

Udover at sutten er sund og gennemtestet, så er den også helt utrolig pæn, hvilket nok også har noget med dens popularitet at gøre. Den sarte farve passer godt ind i mange mødres nordiske stil, som jo gerne afspejles i babys stil også.

Hevea sutter
Det danske mærke Hevea har de samme skønne værdier som Natursutten. Heveas sutter er ligeledes fri for skadeligt kemi i form af BPA, PVC og phthalater, og naturgummiet kommer fra heveaplanten, som også har lagt navn til mærket.
Også Heveasutten har den evne, at den bliver mørkere efter brug, og når farven er ved at være meget mørk er det tegn på, at sutten skal skiftes ud.
En ny Heveasut skal altid skoldes i ca. 5 minutter før den er klar til brug – men så kan man også give den til baby lige så tosset man vil helt uden fare for at tilføre den lille nyfødte skadelig og unødig kemi.

Hevea sutter har et skønt og barnligt design, men stadig i den flotte sarte gummifarve, som passer ind i det nordiek design, der er så elsket for tiden.

Runde og billige sutter
Runde sutter er de helt gammeldags sutter som vi man kender dem fra da man selv var barn. Designet er ved at blive meget populært igen fordi det er så klassisk, og så fås de runde sutter efterhånden i et hav af farver, og til billige penge, så det er nemt at finde nogle, der passer til ens (og babys) stil.
En god ting ved de runde sutter er, at de, udover at være meget billige, ofte også er meget lette og derfor nemme for selv de mindste babyer at holde i munden. Det kan nemlig til tider være svært for de små babyer at holde sutter med forskellige former i munden, da de kan være for tunge, og så virker sutten jo ikke optimalt. Runde sutter behøver man ikke købe på tilbud, da der er så billige. Jeg har valgt nogle stykker ud her, som er gode bud på billige runde sutter til både drenge og piger.

Sutter med navn
Det er simpelthen så genialt at man nu rigtig mange steder kan købe sutter hjem med sit barn navn på. Sutter forsvinder hurtigere end hårelastikker, og i særdeleshed når barnet starter i vuggestue, er der mange forældre der har problemer med bortløbne sutter. Hvis der er navn på sutten er det alt andet lige lidt nemmere at holde styr på sutten, og der er mindre risiko for at der sker ombytninger ved en fejl.